Ressenyes. Explican's que has vist, sentit, llegit

Projecte ARTCOBE a Besalú

Kel Domènech va presentar el projecte ARTCOBE (art contemporani Besalú). Com van explicar els seus promotors ( Ajuntament de Besalú & Kel Domènech ) és un projecte artístic que pretén ser dinamitzador cultural, social i econòmic per la Vila. Una oferta més artística i cultural orientada a convertir Besalú en lloc de destí i no de pas. El conjunt monumental històric de Besalú és impressionant, aquesta acció de llarg recorregut, pretén compensar l'oferta en art contemporani a la Vila Comtal.

Un projecte que crearà una sala d'art permanent a l'aire lliure. Un circuït urbà d'art utilitzant algunes façanes civils del casc històric no catalogades com a monument. La idea, com va exposar Kel Domènech a la xerrada, neix fa uns cinc anys i arrenca del testimoni deixat a la vila en un intercanvi artístic entre un grup d'artistes italians i gironins als anys 90. Fruit d'aquesta acció van quedar a la vila una sèrie d'escultures ubicades en parets del casc històric, algunes d'elles, cadires. Aquest és el fil conductor e inici del projecte: la cadira, el seient, el seure i les reflexions sobre el repòs dins una vila amb tanta història al damunt. L'any passat Kel Domènech va instal•lar una escultura que reflexiona sobre la cadira dins el món de l'art a la façana de la seva galeria, c/ Forn 1A.

La primera fase d'aquest projecte: La creació del Banc de donants de façana. Per aquest motiu es van convocar tots els propietaris de façanes ubicades dins el casc històric  i sel's hi va plantejar convertir de manera voluntària la seva façana en suport d'una escultura, integrant-se així en part del projecte, creant famílies artístiques entre artista i donant de façana.

Aquest concurs acotarà la tipologia de les escultures entorn a aquesta figura de la cadira, el seure, i les reflexions sobre el repòs. De la mateixa manera les bases contemplaran el fet que les peces estaran ubicades en un suport vertical a l'aire lliure, per tant es valoraran els materials, les degradacions, inclinacions, etc... Hi haurà un jurat interdisciplinar d'alt nivell i s'està treballant en la possibilitat d'un tercer soci del projecte, patró, empresa o fundació a qui li resulti atractiva la idea per apadrinar aquest concurs dins del projecte.