Mons paral·lels

carles torrent

 

 

Durant tot el mes d'abril, a l'espai de l'Associació dels Amics del Museu d'Art podeu visitar l'exposició "Mons paral·lels" de Carles Torrent-Pagès. Una reflexió sobre els diferents nivells de realitat, uns mons que conviuen de forma paralel·la i coexisteixen entre l'ésser humà i l'univers.

 

 

 

C/ Ciutadans, 18

Horari:

de dilluns a divendres de 16.30 a 19.30 h

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Olga Taravilla 

 

 

Si no ens paguen, no paguem!

SI NO ENS PAGUEN Promo00  Fede Nieto

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Fede Nieto
 
 

Divendres 19 i dissabte 20 d'abril, a les 21h. podreu veure la comèdia “Si no ens paguen, no paguem!” de Dario Fo a La Planeta de Girona.

Espectacle actual i compromès de Teatre de l'Enjòlit (Albert Alemany, Elies Barberà, Jenny Beacraft, Arnau Marin i Marta Montiel) i La Conquesta del Pol Sud (Carles Fernández Giua).

Escultures als carrers de Girona (4)

Torneu a baixar les escales i sortiu dels jardins, agafeu el carreró a mà esquerra, és el carrer dels Alemanys, al primer carrer gireu de nou cap l’esquerra, arribareu la plaça de Sant Domènec on trobeu la seu del rectorat de l’universitat de Girona. En aquest edifici hi ha un escut a la façana, damunt la porta, que l’hi dona el nom de les Àligues i al seu pati interior hi ha la següent escultura  

Dona amb gos

 

Reculeu i seguiu avall pel carrer dels Alemanys en direcció a la plaça dels apòstols, gireu a la dreta pel carrer Bellmirall, en arribar a la Plaça dels Lledoners, hi ha una font monumental i alguns edificis amb làpides i un parell d’escultures que podeu visitar, a l’edifici del convent de les monges butinyanes, situat a la placeta que hi ha sobre la font, hi podeu veure una a la façana, una sagrada família i l’altra al seu interior, un cap de dona molt interessant del que no tinc cap informació excepte que aquesta es una copia i l’original està al Museu d’art amb el Nº 103 i posa.-  Cap de Dama segle XIII, pedra calcaria.

Sagrada Familia

Cap de Dama

 

La font monumental de la plaça dels Lledoners  es prou interessant i la tractaré en un capítol dedicat a les fonts de Girona .

Continueu l’itinerari direcció a la plaça dels apòstols, agafeu el carrer que fa baixada i davant de la Font de la Verge de la Pera, continueu baixant per les escales mes amples  que hi han a la vostra esquerra, es el carrer de la Pujada de la Catedral, fins arribar a un replà amb la següent escultura dedicada als mestres d’obres de la catedral, creada per commemorar els 600 anys de l’ inici de les discussions per construir la catedral en una sola nau en lloc de tres com estava projectada, fet que l’ha convertida en la mes ampla de tota la cristiandat 

infinit

Continueu escales avall, arribeu al carrer de la Força, gireu a l’esquerra direcció al centre de Girona fins arribar a la plaça de l’Oli , gireu a la dreta pel carrer de la Cort Reial fins arribar a la cantonada amb el carrer de les Peixateries Velles a on trobareu la següent escultura, esta recolzada en una columna , es una reproducció a escala d’una obra mes petita d’en Fidel Aguilar que es conserva al Museu d’ Història de la ciutat. Fidel Aguilar va ser un dels col·laboradors mes directes de l’arquitecte modernista de Girona, en Rafael Masó. Si no hagués mort tant jove, amb nomes 23 anys, segurament seria un dels escultors mes importants de Catalunya.

imploració

 

Continueu pel carrer de la Cort Reial fins arribar a l’encreuament de quatre carrers, la Cort Reial al que esteu, a la vostra esquerra el d’Argenteria, el de les Ballesteries tot seguint recte i a la vostra dreta l’accés da la plaça del correu Vell, esteu als quatre cantons, al terra hi ha la següent escultura, un mosaic  que representa els quatre rius de la ciutat, l’ Onyar, el Ter, El Galligants i el Güell amb les lletres dels quatre punts cardinals .

quatre rius

Ara continueu pel carrer que queda davant vostre , el carrer Ballesteries, en direcció a l’església de Sant Feliu , al final del carrer, just quan es bifurca en la pujada a Sant Feliu a la dreta i el carrer dels Calderes a l’esquerra, trobareu en una façana de l’esquerra un portal amb uns esglaons que donen accés a un dels ponts mes esvelts de la ciutat, el d’en Miquel Gómez , conegut per passera d’en Gómez , si a mig pont , sota el fanal, gireu el cap a la vostra esquerra , tindreu una de les millors vistes de les cases de l’ Onyar , travesseu el pont i gireu a la dreta tot seguint la barana del riu per poder admirar les vistes de la Catedral, Sant Feliu i les cases de d’Onyar. Quant hagueu gaudit i fotografiat les vistes, creueu a l’altra vorera del passeig Canalejas i gireu a l’esquerra, en diagonal, en direcció cap a la via elevada , arribeu a la plaça Vicens Vives i la zona que va ser l’ inici de sortida de l’itinerari , allà trobeu la darrera escultura , donant per finalitzat el recorregut pel Barri Vell

aelon

 Si heu fet gana i es hora de dinar, podeu anar a la Plaça de d’Independència, a tocar de la passera d’en Gómez, hi han molts bars, restaurants i terrassetes, o també a alguns dels restaurants que heu anat veient durant el recorregut.Bon profit !

 

Distrets del Galliner

elgallinerDissabte, 27 d'abril de 2013 a partir de les 16 h. al CC Sant Narcís (Girona) podreu gaudir dels Distrets del Centre de Formació Teatral El Galliner.

L'espai Distrets ofereix als alumnes la possibilitat de presentar espectacles breus de creació pròpia. Tant la tècnica com el tema són absolutament lliures. Són propostes que sorgeixen de la iniciativa del mateix artista amb l’objectiu d’estimular la creativitat de l’alumne i confrontar el resultat amb el públic.

 

 

    PROGRAMACIÓ:

    A les 16 h.:

 

    1.    Ja es veurà
     Jordi Corona, Rocío García i Nasi Marco (Humor Gestual)

2.    L’internat
Montse Alcantarilla i Núria Ventura (Joves E)

3.    La maleta
Joana Bressan (Joves C), Iris Sturm (Joves B) i Neus Malagelada (Joves Plus)

4.    La Vedet
Núria Tió i Rotllan (Cabaret)

5.    La dolència
Guille Gispert i Daniela Ibba (Bàsic C)

6.    “1”
Nanu Ferrari (Humor Gestual)

7.    El cuplet
Gemma Vidal (Cabaret)

8.    Quan la responsabilitat arriba...
Dani Antonín i Rut López (Bàsic C)

9.    Destinació Benidorm!
Ariadna Casadevall, Lídia Ligrós, Nacho Pineda i Quico Serra (Humor Gestual)

Pausa de 10 minuts

A les 19 h.:

10.    Lifetime
Fàtima Hamdani (Interpretació de cançons)

11.    Víctima culpable
Aleix Bubés, Rosa Clos, Damià Gil, Paula Lao, Jacques Michalczak, Laia Montalban i Gemma Sola (Bàsic B)

12.    ‘Melodías Silvestres’, demo show
Wendy GlasSex (Interpretació de cançons)

13.    Al mar!
Jordi Cànoves (2n Graduat) i Romina Yanes (exalumna)

14.    S’ha acabat
Nazareth Henares i Gregorio Soto (1r Graduat)

15.    L’home que va deixar la ciutat a les fosques
Jordi Vargas (2n Graduat)

16.    MRI
Marta Masó i Rosa M. Oliveras (2n Graduat)

17.    Educació pública, obligatòria i gratuïta
Francesc Puga (2n Graduat)

18.    L’amor no fa mal
Natàlia Capell (2n Graduat) i Quim Vilagran  (exalumne)

19.    Enrenou a la fàbrica
Roger Gutiérrez i Gemma Capella (3r Graduat)

 

 

Cicle de músiques de la mediterrània

cicle musiques